Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone knedle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 10 dag
szpinak mrożony 20 dag
cebula biała 1 szt.
czosnek 1 ząbek
szczypiorek 1 pęczek
jajko 3 szt.
żółty ser 15 dag
sól
masło 1 łyżka
pomidorki koktajlowe
bułka czerstwa 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zielone knedle

Szpinak rozmroź, osącz. Bułki pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Bułki wymieszaj z mąką. Ser zetrzyj.
Na maśle zeszklij cebulę, czosnek, dodaj szpinak, dopraw, podsmaż, przestudź.
Do bułek i mąki dodaj przesmażony szpinak, posiekany szczypiorek, ser i jajka, wymieszaj. Formuj kuleczki i gotuj w osolonym wrzątku ok. 15 min. Podawaj polane masłem, udekorowane pomidorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 26.07.2012 21:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak