Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem szpinakowy z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 1/2 kg
rosół z kurczaka 2 litry
ryż 100 g
ziemniaki 1/2 kg
pieprz
jogurt naturalny
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem szpinakowy z ryżem

Szpinak przebrać, umyć, usunąć twarde ogonki.
Zmiksować z 2 szkl. rosołu.
Całość przelać do pozostałego rosołu, dodać obrane ziemniaki (w całości) oraz ryż.
Gotować 20-25 minut, aż ryż i ziemniaki będą miękkie.
Ziemniaki zmiksować z niewielką ilością wywaru i wlać ponownie do zupy.
Doprawić do smaku i podawać z jajkiem na twardo oraz jogurtem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 27.12.2012 15:11
wspaniały
mala2021 22.05.2012 12:58
super
fijolek91 26.04.2012 17:53
pyszności
Justyna Jussstiii 25.04.2012 09:27
apetycznie wygląda
1j1o1l1a1 24.04.2012 10:40
wiosenna-zielona bardzo...nie jadłam takiej :)
Habibi 24.04.2012 08:31
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
dwa pokoje z kuchnią 23.04.2012 19:05
musi być smaczna, i jak pięknie udekorowana !
Rafał10 23.04.2012 18:34
Świetny kremik, jeszcze takiego nie jadłam, a jestem miłośniczką kremików :)
zdzichu 23.04.2012 17:04
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak