Sposób przygotowania

Schab bieżemy i długim nożem nacinamy przez środek na ok 3cm , jest to łatwe do zrobienia , następnie nacieramy solą i wykładamy morele , musi ich być duzo , bo mięso jest suche a owoce sprawią , że nabierze wyrazu i smaku . Umieszczamy mięso w przyprawie do szynki domowej ( użyłam gotowej mieszanki prymat ) odstawiamy na kilka godzin po czym pieczemy w piekarniku ok 1 h :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne jest takie mięsko pieczone.
  • 9
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    My uwielbiamy , śliwka czy morela pasuje świetnie do białego mięsa
  • 1
    original
    Opublikowano

    aredzimska

    O tak jest bardziej aromatyczne i soczyste , zresztą schab i tak sam jest za suchy
  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Też tak uważam i dlatego robię go albo tak , albo z soem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Beata49

    hehe smaczn to!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    ciekawie z morela zawsze zajadam się ze śliwka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    A w jakiej temperaturze pieczesz, 180 stopni czy wyższej? Mięsko wygląda bardzo apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !