Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo-pomidorowy z pulpecikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
marchew
cebula biała
tłuszcz do smażenia
mięso mielone
przecier pomidorowy
przyprawy
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo-pomidorowy z pulpecikami

Kroki postępowania

1
Pokrojone pieczarki, cebulę i startą marchew dusimy na małej ilości tłuszczu, delikatnie podlawając wodą.
Krok 1 - Sos pieczarkowo-pomidorowy z pulpecikami foto
2
Mięso mielone doprawiamy w osobnym naczyniu jak na kotlety mielone, ja dodałam też czosnek i pokrojoną cebulkę.
Krok 2 - Sos pieczarkowo-pomidorowy z pulpecikami foto
3
Z mielonego tworzymy w mokrych głoniach male kulki, ktore rzucamy na duszone warzywa. Dopiero jak chwilę sie podduszą, możemy je wymieszać, inaczej się rozwalą.
Krok 3 - Sos pieczarkowo-pomidorowy z pulpecikami foto
4
Gdy pulpeciki będą juz gotowe dolewamy do garnka przecie wymiaszany z wodą, a dopiero za chwilę zagęszczmy sos moką z wodą do oczekiwanej konsystencji. Jesli trzeba doprawiamy jeszcze.
Krok 4 - Sos pieczarkowo-pomidorowy z pulpecikami foto
5
Danie można podawac np. z chlebem, makaronem, ryżem
Krok 5 - Sos pieczarkowo-pomidorowy z pulpecikami foto
6
lub z kotlecikami ziemniaczanymi i salatką z buraczków z mojego przepisu.
Polecam.
Krok 6 - Sos pieczarkowo-pomidorowy z pulpecikami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 31.07.2012 15:54
pycha
Dorian 26.07.2012 21:57
super
mic 21.06.2012 21:08
co za obiadek:)
Adamorek 14.06.2012 13:33
ale kolorki
Ewelina38 28.05.2012 13:51
przepysznie się zapowiada ten obiadek
caralajna 27.05.2012 00:17
bardzo zachęcające
Cukiereczek13 23.04.2012 20:13
super wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak