Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt ciemny juz jest tyle u mnie pzrepisów że nie będę tego powielać :) Powinien być z 5 jaj na tortownicy 28 cm .
Przecinamy go na pół i robimy obręcz w dolnej części , wyskrobując okruszki ,które wymięszamy z białą masą .
Górną część kruszymy i zostawiamy do obsypania naszego kopca.
Masa; Śmietanę ja uzywam tylko 36 % w kubeczku , ubijamy z cukrem , dzielimy na dwie części , do białej dodajemy okruszki ciasta i wykładamy na nasze ciasto , drugą część mięszamy z kawą i delikatnie łączymy , po czym wykładamy na białą masę i tworzymy kopczyk , wierzch obsypujemy ciastem :)

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ciekawy :) taki bez banana z kawką, inny, prostszy :) WSPANIAŁY !
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam to ciasto, opcja bez banana nawet bardziej mi pasuje :)
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Tak, lekkie ,nie z torebki , jest pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    lolajna7

    też uważam, że wiele torebkowych ciast można zrobić samemu bez zbędnej chemii
  • 7
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Dokładnie bo i tak we wszytskim jest jej nadmiar ,niestety takie czasy , a potem piecze nas po języku i myślimy co tam dodali !
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super ciacho:))....100 razy lepsze niż z pudełka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !