Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolinka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
marchewka 3
kiełbasa zwyczajna 40 dag
koncentrat pomidorowy 1
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
cebula 2
olej do smażenia
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolinka

Fasolkę namaczamy na całą noc w wodzie. Następnego dnia wlewamy do garnka wodę, dodajemy fasolę i gotujemy. w tym czasie obieramy i kroimy w kosteczkę marchewkę. do garnka dodajemy ziele angielskie i kilka liści laurowych. Po ok 20 minutach gotowania się fasoli w wodzie wrzucamy marchewkę. Następnie obieramy cebulki i kroimy w kostkę, w kostkę kroimy również kiełbasę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy kiełbasę z cebulą, lekko podsmażamy. Jak fasola będzie już dość miękka dodajemy przysmażoną kiełbasę i cebulę do garnka, chwilkę jeszcze gotujemy. Następnie bierzemy pół szklanki wywaru z garnka i rozrabiamy w nim koncentrat pomidorowy, po wymieszaniu wlewamy do garnka. Na koniec przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Posypujemy natką pietruszki na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 18.03.2013 13:26
mmm super;)
Dorian 24.09.2012 08:31
smacznie wyglada i ma ciekawa nazwe
cukiereczek 02.07.2012 07:48
lubię
Anna133 28.04.2012 17:49
polska tradycja
treonina 26.04.2012 15:37
jedna z moich ulubionych zup! spróbuję według Twojego przepisu
Emiliozo 26.04.2012 07:30
bardzosmaczna
Betka 25.04.2012 07:56
Na pewno bardzo syta;))
Katarzyna54 24.04.2012 09:11
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak