Sposób przygotowania

Roztapiamy masełko i podsmażamy na nim posiekany w plasterki czosnek. Dodajemy do tego oczyszczone krewetki i przyprawiamy do smaku. Krewetki robią się krótko, więc trzeba uważać aby ich za długo nie trzymać na patelni bo już nie będą takie smaczne jak być powinny. Skrapiamy sokiem z 1/3 cytrynki, a resztę kroimy w pół księżyce i podajemy do krewetek. Do tego oczywiście białe winko i pyszna kolacja gotowa.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ta jedna wygląda smutno....
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    No smutno, bo chwilę później została zjedzona...
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    raczej nie jadam owoców morza, ale może się kiedyś skuszę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    jamusze przyznac,ze nigdy nie jadłam, brak mi odwagi
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam mniam krewetki mogę jeść ciągle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    Muszę wypróbować ten przepis, przepadam za krewetkami !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    krewetki z czsonkiem - pyszna klasyka!
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo apetycznie wygląda.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczna przekąska
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    danie dla mojej wnuczki !
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    apetyczna !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybko i smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !