Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec na zimno

5.0
(45)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

I WARSTWA
żółtko jajek 8 szt
jajko 1 szt
cukier 8 łyżek
margaryna 125 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
II WARSTWA
białko 4 szt
cukier 4 łyżki
kako 2 łyżki
margaryna 60 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
III WARSTWA
białko 4 szt
cukier 4 łyżki
margaryna 60 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec na zimno

I warstwa
Żółtka i jajo ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej masy dodać rozpuszczoną w 4 łyżkach wody żelatynę i roztopioną margarynę. Dokładnie wymieszać i wylać na blachę. Wstawić na 30 minut do lodówki.
II warstwa
Białka ubić i wymieszać z cukrem. Dodać roztopioną margarynę z kakao i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Masę wylać na poprzednią warstwę i wstawić do lodówki na 30 minut.
III warstwa
Białka ubić i wymieszać z cukrem. Dodać roztopioną margarynę i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Masę wylać na poprzednią warstwę i wstawić do lodówki na 30 minut.
Galaretkę rozpuścić i ostudzić. Gdy już będzie tężeć wylać na III warstwę. Wstawić na 1 godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 23.02.2014 11:39
przepyszny deser:)
Przepisy Joanny 21.02.2014 21:53
robię podobnie, tylko mniejsze proporcje, pyszne
slonko888 10.02.2014 10:28
musze wypróbować
iziona 29.01.2014 21:12
Całe wieki nie robiłam, a mam przepis
gosia1988 29.01.2014 19:43
uwielbiam takie ciasta
anusq18
anusq18 20.01.2014 17:15
przepyszne
slonko888 09.01.2014 11:36
ale pieknie wyglada
mikrusiak 11.12.2013 17:12
ale kolorki... mmmmmmniam mniam...:)
EwelinkA_93 25.11.2013 15:43
pyszności! :-)
matesko 18.11.2013 11:07
ładnie wygląda
rjustysia 08.08.2013 17:12
Idealne ciasto na takie upały :)
as28 18.07.2013 20:49
zrobiłam i bardzo dobry
tatiana2 28.06.2013 17:59
Kolorowe ciacho :)
as28 23.06.2013 17:35
mniam mniam
kate.500 15.06.2013 23:02
slicznie wyglada
marta1221 13.06.2013 10:49
wygląda rewelacyjnie, koniecznie muszę wypróbować :)
usmiech 18.05.2013 11:47
ładnie wygląda
reniatka 14.05.2013 11:20
aż ślinka mi cieknie na takie ciasto
Stenka 03.05.2013 10:23
efektownie wygląda
iziona 01.05.2013 07:54
Ja tez całkiem zapomniałam o tym przepisie, a kiedyś był obowiazkowo na domowych uroczystosciach
Piotr-21 28.04.2013 16:01
po prostu pycha
Barbara/zuza22_85 28.04.2013 15:47
bardzo dobre
w mojej kuchni 31.03.2013 13:07
pysznie się prezentuje
Małgorzata106 29.03.2013 20:56
super ciasto
halina17 26.03.2013 20:35
Oj już bardzo dawno nie robiłam , ja to robię jako ptasie mleczko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak