Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, osączamy i kroimy w dość grube plastry. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na rozgrzanej oliwie. Pomidorki kroimy w kostkę, oliwki w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy połowę ziemniaków, posypujemy je przyprawą do ziemniaków. Na ziemniaki wykładamy cebulę, posypujemy ją tymiankiem, następnie układamy pozostałe ziemniaki, posypujemy przyprawą do ziemniaków. Jajka wbijamy do miski, rozkłócimy widelcem, dodajemy śmietanę, starty na tarce o grubych oczkach ser żółty, oliwki, pomidorki i porwaną na mniejsze kawałki rukolę, przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem ziołowym, mieszamy. Całość wylewamy na ziemniaki. Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 60 minut (aż jajka się zetną). Podajemy udekorowane listkami rukoli.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    super!!! wyglada bardzo apetycznie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ta zapiekanka musi być niezwykle smaczna.. :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martinezek

    do wypróbowania pozdrawiam :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !