Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy po wrocławsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
mąka 10 dag
żółty ser 5 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana 50 ml
mąka
sól
olej do smażenia
szynka 5 dag
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy po wrocławsku

Mięso pokroić na kotlety, rozbić. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i następnie w bułce tartej. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, dodać starty ser, żółtka oraz śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Masę wyłożyć na jedną stronę kotletów, lekko docisnąć i obtoczyć ponownie w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.03.2014 23:03
smaczny kotlecik
Iwusia 09.10.2013 21:45
ciekawy :)
Motorek 09.05.2013 08:54
pyszniutkie
Mati3 27.04.2012 13:13
pysznie wyglada
Rafał10 23.04.2012 18:38
Jak po wrocławsku to koniecznie zrobimy !! Syty i smaczny :)
parysek10 23.04.2012 16:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak