Sposób przygotowania

Mięso umyć i gotować z posolona wodą ok półtorej godziny. Następnie dodać pokrojone warzywa i kostkę rosołową i gotować ok 20 minut, dodać także lekko podsmażoną cała cebulę. Zupę pogotować jakieś 10 minut i doprawić ja do smaku. po ok 15 minutach dodać nać pietruszki i serwować najlepiej z makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ale ta kostka rosołowa to zupełnie niepotrzebna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja lubię dodać kostkę bulionową, mniej soli wtedy daje..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Uwielbiam rosołek,ale kostki bulionowej nie daję:o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    rosół może być lecz bez kostki wolę dodać kucharka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !