Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem na krem następnie cały czas ucierając dodawać po jednym całym jajku i po porcji przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i wylać na dno połowę ciasta do drugiej części dodać śmietanę i kakao, dokładnie wymieszać i wylać na jasne ciasto po wierzchu posypać owocami wymieszanymi z mąką.
Piec w temp. 180st około 40 min.

Budyń ugotować z godnie z przepisem na opakowaniu i dobrze wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i zimnym budyniem na krem.
Gładki krem wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto, wygładzić i posypać startą czekoladą, schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    wyśmienite ciasto:)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    świetne-smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ładne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mienta

    wygląda przepysznie, ucierane ciasto to jest to :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zjadłabym z chęcią.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !