Sposób przygotowania

Ziemniaki poobiednie podobnie jak w przypadku klusek śląskich rozgniecione ugnieść w misce , podzielić na 4 części , wyciągnąć 1/4 i w to miejsce wsypać mąkę . Ugniatać aż do uzyskania jednolitej masy ja wgniatam trochę czosnku.Formować okrągłe lub prostokątne placuszki piec na blasze lub na patelni bez dodatku tłuszczu .
Podawać można z masłem
sosem czosnkowym
sałatką
mięsem
boczkiem
i z czym tylko wyobraźnia pozwoli

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe napewno smaczne
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    tak smaczne to potrawa regionalna
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    tak smaczne to potrawa regionalna
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    tak smaczne to potrawa regionalna
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    zablokowało mnie iz dublowało Przepraszam
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    proste i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    fajne trzeba spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !