Sposób przygotowania

Sos czosnkowy to podstawowy składnik mojej kuchni .
5 łyżek majonezu na 5 łyżek śmietany , czosnek rozgniatam ręcznie i wrzucam do sosu dodaje cukier i przyprawy według własnego uznania , czasami gdy jest za gęsty dodaje wody lub oliwy z oliwek .Odstawiam sos na godzinę do lodówki.
Po godzinie wyjmuje czosnek ponieważ pozostawiony w sosie sprawi , że sos będzie gorzki .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    lubię sos czosnkowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    robię podobny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammm! Super!!;))
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Ktoś zgłosił nadużycie twierdząc , że zdjęcie nie ukazuje sosu ...w woli tłumaczenia to białe na sałatce to jest SOS ...nie ma w regulaminie zapisu o tym , że opisywany produkt musi występować sam na zdjęciu ... ale dziękuję za wnikliwą analizę moich przepisów bardzo mnie to cieszy , gdyż lubię być zauważana...Miłej niedzielki dla wszystkich ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    to białe na sałatce to jest BARDZO DOBRY SOS
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    taki sos zaostrzy smak sałatki. Mi się podoba.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !