Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z czosnkiem i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dkg
sól do smaku
cebula 1 sztuka
czosnek 1 duży ząbek
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z czosnkiem i cebulą

Kroki postępowania

1
Fasolkę oczyścić, odciąć końcówki, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzić.
Krok 1 - Fasolka z czosnkiem i cebulą foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Do cebuli dodać posiekany czosnek i razem lekko zrumienić.
Krok 2 - Fasolka z czosnkiem i cebulą foto
3
Dodać fasolkę, wymieszać.
Krok 3 - Fasolka z czosnkiem i cebulą foto
4
Fasolkę z cebulą przesunąć na bok patelni. Na wolną powierzchnię na patelni wsypać bułkę tartą i mocno ją zrumienić.
Krok 4 - Fasolka z czosnkiem i cebulą foto
5
Jak bułka tarta zrobi się brązowa, wymieszać ją z fasolką. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Fasolka z czosnkiem i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.05.2012 06:54
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak