Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka po mazowiecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
sok z cytryny trocheq
sól do smaku
olej troche
pieprz troche
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat troche

Przepis i sposób przygotowania na: udka po mazowiecku

Kroki postępowania

1
czosnek przeciśnij przez praskę,udka umyj,osusz natrzyj czosnkiem skrop sokiem z cytryny,oprósz pieprzem,solą,papryką w proszku oraz olejem.odstaw na parę godzin.
Krok 1 - udka po mazowiecku foto
2
ułóż udka w naczyniu do pieczenia.piecz w temp 200 st.podlewając wodą
Krok 2 - udka po mazowiecku foto
3
podawaj np z ziemniakami
Krok 3 - udka po mazowiecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 23.04.2012 11:07
wypieczone lubie bardzo...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak