Sposób przygotowania

Boczek myjemy osuszamy jeśli jest gruby przekrawamy do połowy ale tak żeby nie przeciąć całego . Robimy marynatę : do miseczki wsypujemy zioła i na koniec dodajemy olej i musztardę dobrze mieszamy ( można spróbować czy jest wystarczająco słona ) . Smarujemy marynatą wnętrze boczku , wkładamy kiełbasę i posiekane ząbki czosnku . Zwijamy w rulon i oplatamy nitką . Resztą marynaty smarujemy wierzch . Wkładamy do lodówki na 1 h . Pieczemy w naczyniu żaroodpornym z przykrywą w temp. 170 C około 1,5 godziny . Polecam przepyszne !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :) zjadłabym taki boczuś teraz
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszności :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pięknie wygląda i na pewno wyśmienicie smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !