Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Jajka myjemy, gotujemy 3-4 minuty we wrzącej wodzie. W tym samym czasie gotujemy różyczki brokułów, aby były lekko twarde. Szpinak zalewamy niewielką ilością wody- około szklanki i gotujemy pod przykryciem. Ugotowane na twardo przepiórcze jajeczka obieramy ze skorupek i gotujemy w wodzie ze szpinakiem przez 10 minut (jeśli mamy sok szpinakowy można je zabarwić bezpośrednio z jego użyciem), po tym czasie hartujemy zimną wodą. Mieszankę kiełków smażymy 3-4 minuty na rozgrzanej patelni (możemy je usmażyć dodając odrobinę oleju, ale nie jest to konieczne), lekko solimy. Wszystkie pozostałe warzywa dokładnie myjemy i odsączamy z nadmiaru wody.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Niezwykle apetyczna sałatka. Bardzo wiosenna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ekstra :-)
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Powiało wiosną. Bardzo smakowita sałatka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    hodujesz przepiórki? :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pacpaw, nie nie mam swojego ptactwa ani żadnych zwięrzątek. Te jajka są akurat kupne, choć często mam swojskie produkty, to z przepiórczymi ciężko w Rodzinie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !