Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarniste podpłomyki z konfiturą malinową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 2 szklanka
woda 2/3 szklanka
sól 1/3 łyżeczka płaska
konfitura malinowa 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarniste podpłomyki z konfiturą malinową

Kroki postępowania

1
Do mąki dodajemy sól i cały czas zagniatając wlewamy tyle wody, aby powstało nam ciasto, które łatwo da się rozwałkować i nie będzie zbyt twarde ani „lejące” (ja dałam mniej więcej 2/3 szklanki wody).
Krok 1 - Pełnoziarniste podpłomyki z konfiturą malinową foto
2
Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów i foremką wycinamy dowolne kształty (do konfitury malinowej musiały być serduszka :)).
Krok 2 - Pełnoziarniste podpłomyki z konfiturą malinową foto
3
Pieczemy na kuchennej blaszce lub grubej żeliwnej patelni ( ja z braku starej kuchni, musiałam zadowolić się patelnią) po kilka minut z każdej strony- na powierzchni podpłomyków powinny się pojawić bąbelki.
Krok 3 - Pełnoziarniste podpłomyki z konfiturą malinową foto
4
Podajemy od razu po przygotowaniu z domową konfiturą malinową.
Krok 4 - Pełnoziarniste podpłomyki z konfiturą malinową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 23.04.2012 12:40
Bardzo smakowicie wyglądają te serduszka z konfiturą. Pycha.
Anna146 23.04.2012 07:56
zawsze to zdrowsza przekąska niż zwykłe ciastka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak