Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ciecierzycą, pomidorkami i serem feta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 garść
ser feta 150 gram
pomidorki koktajlowe kilka szt
sól do smaku
pieprz świeżo zmielony do smaku
oraz:
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
cukier szczypta
sól do smaku
ciecierzyca 200 gotowana
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ciecierzycą, pomidorkami i serem feta

Oliwę wymieszać z octem do utworzenia się gładkiej emulsji, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zioła, cukier i sól.

W głębokiej misce umieścić umytą, osuszoną rukolę. Dodać ugotowane ziarna ciecierzycy ,pomidorki pokrojone na połówki oraz kostki sera feta . Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem polać sosem ,wymieszać i posypać krokantem orzechowym.
Sałatkę podawać z grzankami lub świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 02.05.2012 07:05
pycha
Monika-twin 02.05.2012 07:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak