Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe muffiny Hamrocyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
cukier 250 gram
margaryna 250 gram
jajko 2 szt.
mleko 500 ml
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 2 szt.
wiórka czekoladowe
banan 2 szt.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe muffiny Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Nastawiamy piekarnik na 210 stopni.
Krok 1 - Bananowe muffiny Hamrocyka foto
2
Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę , cukier, proszek do pieczenia i sodę , delikatnie mieszamy , dodajemy margarynę i miksujemy stopniowo mleko i na końcu jajka .Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy pozbawionej grudek d dodajemy 2 łyżki kakao . Banany kroimy w kosteczkę i wrzucamy do gotowego już ciasta to samo robimy z czekoladą . Masa powinna być gęsta, nakładamy ją łyżką do sylikonowych foremek lub do papilotów . Pieczemy koło 20 minut .
Krok 2 - Bananowe muffiny Hamrocyka foto
3
Pieczemy koło 20 minut .
Krok 3 - Bananowe muffiny Hamrocyka foto
4
muffiny można posypać cukrem pudrem
Krok 4 - Bananowe muffiny Hamrocyka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 22.05.2012 14:37
mniam
Anna169Hosz 14.05.2012 16:40
Zapowiadają się smacznie.
Betka 06.05.2012 21:25
rewelacja;)
Magdalena1110 01.05.2012 22:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak