Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa tortowa śmietankowo-kawowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 3/4 l.
kawa rozpuszczalna 1/2 łyżki
śnieżka na mleko 1 szt.
kawa 1,5 (świeżo mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: masa tortowa śmietankowo-kawowa

schłodzoną śmietanę wlać do rondelka wsypać obie kawy i zagotować cały czas mieszając aby kawa się rozpuściła jak się zagotuje chwilkę jeszcze pogotować na małym ogniu ok.1-2min.wystudzić śmietanę i wstawić do lodówki najlepiej na noc następnego dnia schłodzoną ubić z dodatkiem śnieżki i gotową masą przekładać biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 27.11.2012 17:37
znakomita
Seba 02.07.2012 09:44
extra
jogobella231
jogobella231 03.06.2012 11:05
pycha
Motorek 01.06.2012 11:59
super
Gosia20 23.04.2012 20:32
wygląda smacznie
Mariusz10 23.04.2012 15:54
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak