Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak z żurawiną Hamrocyków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
drożdże 50 gram
mąka 450 gram
jajko 1 szt.
olej
Ziele angielskie mielone Prymat
przyprawy
cebula 2 szt.
sól
żurawina
kapusta biała 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak z żurawiną Hamrocyków

Kroki postępowania

1
Do mleka wsypać pół szklanki mąki , lekko podgrzać , dodać drożdże . Dodać resztę mąki i cukier , wszystko lekko wymieszać , odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce , następnie dodać olej, sól i jajko , Wyrobić ciasto na jednolitą masę i zostawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - Kulebiak z żurawiną Hamrocyków foto
2
Farsz: Kapustę ugotować z liściem laurowym, zielem angielskim i ziarenkami pieprzu .Gotować około 30 minut , zostawić do ostygnięcia , powybierać z niej przyprawy drobno pokroić. Cebulę w kostkę pokroić przysmażyć na rumiany kolor , dodać do kapusty , przyprawić i wymieszać z żurawiną.
Krok 2 - Kulebiak z żurawiną Hamrocyków foto
3
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować , wyłożyć grubo kapustą i zwinąć jak roladę .
Krok 3 - Kulebiak z żurawiną Hamrocyków foto
4
Górę posmarować roztrzepanym jajkiem, piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Krok 4 - Kulebiak z żurawiną Hamrocyków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 30.06.2012 14:33
ale to musi być dobre
Andysz 17.05.2012 01:03
mniam;)
krokodyl 02.05.2012 21:12
extra
Magdalena1110 01.05.2012 22:45
super
RenataZ-et 27.04.2012 21:12
rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak