Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Magarynę roztopić. Ostudzić. Do miski wlać letnie mleko, dodać pokruszone drożdże, cukier, cukier waniliowy, sól, jajka i wymieszać. Stopniowo przesiewać po trochu mąki. Wlać tłuszcz i cały czas wyrabiać łyżką ciasto. W zależności od gęstości ciasta można dosypywać mąkę. Gdy ciasto będzie dobrze wyrobione oprószyć lekko mąką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta formować niewielkie placuszki, układać na natłuszczonej blaszce.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    domowe najlepsze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszniutkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają przepysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszna,lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !