Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Magarynę (1/4 kostki) roztopić. Ostudzić. Do miski wlać letnie mleko, dodać pokruszone drożdże, cukier, jeden cukier waniliowy, sól, jajka i wymieszać. Stopniowo przesiewać po trochu mąki. Wlać tłuszcz i cały czas wyrabiać łyżką ciasto. W zależności od gęstości ciasta można dosypywać mąkę. Gdy ciasto będzie dobrze wyrobione oprószyć lekko mąką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.


Komentarze

  • 2
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    drożdżowe ciasta są bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja!!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    z budyniem jeszcze nie jadłam
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super, uwielbiam placki drożdżowe
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo smaczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajny placek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !