Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet a la Castello

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
cukinia 1/2 szt.
marchew 1/2 szt.
cebula 1 szt.
szynka gotowana 100 gram
ser pleśniowy niebieski 100 gram
mąka 1 łyżka
śmietana 18 proc 2 łyżki
bulion 500 ml
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet a la Castello

Kroki postępowania

1
Piersi kroimy w paseczki , warzywa i szynkę w drobną kosteczkę. Na patelnie wrzucamy piersi z kurczaka razem z warzywami , chwilę dusimy potem podsmażamy .
Krok 1 - Kotlet a la Castello foto
2
Gdy mięso i warzywa są już miękkie zalewamy wszystko bulionem , dodając ser pleśniowy ,
Krok 2 - Kotlet a la Castello foto
3
zawsze do tego celu używam serów pleśniowych o silnym aromacie i dość wyrazistym smaku , Castello świetnie się w tym sprawdza , gdy ser się rozpuści dodaję 2 łyżki śmietany i łyżkę mąki do zagęszczenia sosu .
Krok 3 - Kotlet a la Castello foto
4
Podawać można zarówno z ziemniakami jak i z ryżem
Krok 4 - Kotlet a la Castello foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.12.2013 09:52
fajna propozycja na obiad !
Justyna/Dzastus 12.11.2012 10:05
Pysznosci
Kas2 12.09.2012 20:54
świetny przepis
krokodyl 22.05.2012 14:35
super
Bożena13 07.05.2012 14:24
świetnie to się prezentuje!
Paweł10 28.04.2012 10:54
fajne ;-)
Anna69 24.04.2012 15:45
Super pomysł
halina55 22.04.2012 20:00
Mmm...pycha:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak