Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Studencki bigosik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa zwyczajna 30 dag
koncentrat pomidorowy 1
olej do smażenia
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Studencki bigosik

Kapustę kiszoną należy odgotować. Po odgotowaniu wkładamy ją ponownie do garnka lejemy wodę i nadal gotujemy, dodajemy liśćie laurowe i ziele angielskie. Kroimy kiełbasę w kostę, cebulę też. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy kiełbasę i cebule, przysmażamy. Dodajemy do garnka. Gotujemy. po około godzinie dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystko mieszamy. jeszcze chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 28.03.2013 13:34
smaczny bigos;)
Rafał10 29.07.2012 09:21
super pomysł
kaja1991 02.06.2012 12:56
uwielbiam prostotę;)
Barbara/zuza22_85 03.05.2012 14:01
smaczny
Mati3 24.04.2012 16:48
super
EWI 23.04.2012 09:05
lubię
Betka 22.04.2012 17:15
ooo fajny i jaki prosty!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak