Sposób przygotowania

Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości z 1/2 łyżki kucharku. Kapustę przepłukać włożyć do osobnego garnka, podlać wodą i dusić. Do kapusty dodać kminek, ziele, liście i pozostały kucharek. Dusić pod przykryciem około godziny. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na połowie margaryny. Dodać do kapusty. Ugotowane mięso wyjąć i pokroić na kawałki. Dodać do kapusty. Do kapusty wlać część wody spod gotowania mięsa. Wymieszać. Z mąki oraz łyżki margaryny zrobić zasmażkę, dodać do kapusty. Kapustę doprawić pieprzem do smaku i dusić jeszcze około pół godziny. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    uwielbiam kiszoną kapustę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczny obiadek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo dobre jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    super:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    bardzo dobre jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !