Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet byrdany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt.
mąka 2 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
majonez 1 łyżka
przyprawy do smaku
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet byrdany

Zostało mi trochę nadzienia po faszerowaniu jajek , nie miałam co z tym zrobić .... Fileta przecinam na połowę tworząc z niego dwa kotlety , lekko rozbijamy , przyprawiamy . Do wyżej wspomnianego farszu dodaje jajko , 2 łyżki mąki , łyżka majonezu i oczywiście łyżka śmietany , wszystko oczywiście byrdam ze sobą i maczam w tym kotlety , wrzucam na rozgrzany tłuszcz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 04.10.2012 08:59
Doskonały obiad.
mariel78 13.05.2012 11:54
Farsz był jajeczny czyli oczywiście jajka chrzan , majonez, krojona natka pietruszki lub rzeżuchy ,
Dorian 13.05.2012 11:47
esktra
krokodyl 28.04.2012 13:25
fajne, spróbuję ale napisz co jest tym farszem (jakie składniki)
mariel78 23.04.2012 15:47
Haha malcik111 zgadza się byrdać to mieszać
fijolek91 23.04.2012 13:57
pysznie wygląda
malcik111 23.04.2012 09:13
domyślam się że byrdać to mieszać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak