Sposób przygotowania

Kaszę wsypać na sitko i chwilę płukać pod bierzącą wodą.
Wsypać do miski i przelać wrzątkiem - za chwilę odcedzić na sitku.
Wsypać sparzoną kaszę do garnka, zalać gorącą wodą, posolić, dodać masło, wymieszać i nakryć.
Gotować 25-30 minut na jak najmniejszym płomieniu, aż kasza wchłonie zupełnie wodę.
Nie odkrywać i nie mieszać w tym czasie!
Można garnek postawić na płytce zabezpieczającej przed przypaleniem.

Gotową kaszę rozłożyć na talerze - na wierzchu ułożyć świeże masło i przybrać konfiturą wiśniową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    zdrowo i smacznie
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Uwielbiam kaszę jaglaną - jest chyba najzdrowsza spośród wszystkich kasz. Jest zdrowa, bo odkwasza organizm, kiedy jemy zbyt wiele cukru.
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    To moja ulubiona kasza !
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczny pomysł na sniadanie
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !