Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
woda 3 szklanki
ocet 1,5 szklanki
cukier 7 łyżek
sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki marynowane

oczyszczone grzyby obrotowujemy we wrzątku przez około 5 minut. następnie grzyby przecedzamy i jeszcze raz zagotowujwmy w 3 szklankach wody z dodatkiem cukru, soli, gotujemy około 10 minut, następnie dodajemy ocet, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. gotujemy jeszcze 5-10 minut i wraz z zalewą przekładamy do małych słoików dokładnie zakręcamy. pasteryzujemy około 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 26.04.2013 09:41
Polecam :)
bernadetta2 27.04.2012 21:53
super
ronald88 26.04.2012 14:46
super
ronald88 26.04.2012 14:46
super
marcinek 24.04.2012 12:49
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak