Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica wiosenna na maśle ze szczypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt.
szczypiorek 1 pęczek
masło 50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica wiosenna na maśle ze szczypiorkiem

Jajka wybić do miseczki, roztrzepać, doprawić.
Posiekać szczypiorek razemz cebulkami.
Na patelni roztopić masło, nie rozgrzewając go zbytnio - od razu wlać roztrzepane jajka.
Na masę jajeczną wsypać szczypiorek i smażyć, cały czas mieszając, aż jajka się zetną do ulubionej konsystencji.
Podawać z bagietką z masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 30.05.2012 18:49
ale apetycznie wygląda
Habibi 23.04.2012 00:04
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak