Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z soli 9 kawałków
szpinak świeży 100 g
śmietana 18 proc 100 ml
parmezan starty 80 g
Sól ziołowa jodowana Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
wywar warzywny 1 litr
dymka zielona część 2 łyżki
cannelloni 9 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z rybą pod szpinakowo serową kołderką

Filety z soli opłukać, przyprawić solą i przyprawą do ryb odstawić na 15 minut. Następnie rurki canneloni wypełnić rybą, włożyć od wrzątku, gotować na małym ogniu ok 4 minut, delikatnie wyjąć i odcedzić.

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać wyciśnięty czosnek i liście szpinaku, smażyć ok 4 minut. Następnie dodać śmietankę, połowę startego parmezanu, gotować do zgęstnienia sosu.

Rurki canneloni ułożć w naczyniu żaroodpornym, na górę ułożyć sos szpinakowo serowy, posypać pozostałym parmezanem, posypać połową dymki, zapiec w piekarniku ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 20.10.2016 13:07
Myślę że każda inna rybka też się nadaje.
RenataZ-et 31.08.2012 22:55
wow-to coś dla mnie :)
Marcela 26.07.2012 09:12
mmm...cudownie wygląda i pewnie nieżle smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak