Sposób przygotowania

Wodę, około 2 l , zagotować dodać kości , zebrać szumowiny. następnie dodać obroną i startą marchew, pieprz, kucharka i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki-gotować 20 minut. Wyjąć kości. Ogórki zetrzeć na tarce dodać do zupy chwile pogotować, w pół szklanki wody wymieszać łyżkę mąki i zaciągnąć tym zupę. Po zdjęciu z ognia zaprawić śmietaną i doprawić do smaku, przed podaniem posypać koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ja wolę bez śmietany ale z też można zjeść
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    lubię ogórkową :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    moja ulubiona
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    jedna z moich ulubionych zup :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !