Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops jajeczny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
ziemniak 1 szt
cebula 1 szt
szynka 4 plasterki
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klops jajeczny

Szynkę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na obrobine margryny. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. W osobnym rondelku podsmażyć lekko ziemniaki oraz cebulę. Wymieszać ziemniaki, cebulę oraz szynkę. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Oprószyć solą oraz pieprzem. Wymieszać jajka z przygotowanymi składnikami i przelać do żaroodpornej miseczki (gdy chcemy zrobić klopsa w większym naczyniu musimy zwiększyć ilość składników). Zapiekać około 20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 25.12.2013 10:34
z jajek klops jest smaczny
adelajda 13.09.2013 14:57
smacznie się zapowiada :)
Krystyna32 09.06.2013 06:51
bardzo lubię
Alex_M 09.04.2013 10:50
lubie takie kotleciki!
caralajna 31.08.2012 08:48
pyszny i sycący
owca441 25.08.2012 20:14
pyszna kolacyjka
RenataZ-et 19.05.2012 08:23
bardzo fajny pomysł
Mati13 17.05.2012 16:21
ciekawe
MagdaXXX 09.05.2012 14:57
super
olkaaa 09.05.2012 07:59
fajny
olkaaa 09.05.2012 07:59
fajny
kate.500 28.04.2012 08:45
super
Dorota59 26.04.2012 20:34
pyszniutki
Andysz 24.04.2012 10:16
rewelacja;)
Maniek2 23.04.2012 12:15
smaczne
monika154 22.04.2012 13:28
pychota
monika154 22.04.2012 13:28
pychota
pioge7 22.04.2012 10:44
fajne
smakowita 22.04.2012 09:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak