Sposób przygotowania

Wrzuc orzechy na mala patelke i delikatnie je zarumien.
W malym garnuszku rozpusc maslo i dodaj ryz do risotta (ja uzylam Arborio). Przesmazaj ok. 1 minuty, az maslo obklei ryz. W miedzyczasie podgrzej mleko, dodaj cynamon oraz brazowy cukier. Do ryzu dodaj mala ilosc mleka. Kiedy ryz wchlonie mleko dolej kolejna porcje. Ryz bedzie gotowy po okolu 20 minutach.
Na wierzch poprosz zmielone orzechy oraz poloz kilka w calosci.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonałe, polecam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajnie podane :) Podoba mi się
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wygląda bosko :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Coś innego, rissoto na słodko :) Fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !