Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy ,marchewkę skrobiemy i gotujemy ok 15 min w osolonej wodzie. Warzywa mają byc ugotowane ale nie mogą sie rozpadać. Cukinie myjemy i kroimy na plasterki. Na patelni na oliwie smażymy plasterki cukinii ziemniaków i marchewki. Jajka rozbijamy i mieszamy z przyprawa w płynie. Zalewamy jajkiem usmażone warzywa. Nakrywamy pokrywką i smażymy ok 3 min. Następnie przekładamy ją na drugą stronę,używając do tego dużego talerza.Nakrywamy patelnie talerzem przewracamy ją frittata będzie na talerzu i zsuwamy ją z powrotem na patelnie . W ten sposób smażymy drugą stronę.Gotową kroimy w trójkąty. Robimy sos . Mieszamy jogurt z śmietaną dodajemy posiekanego zielonego ogórka i wyciśnięty ząbek czosnku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !