Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Żółtka oddzielamy od białek , ( białka wstawiamy do lodówki) do żółtek wsypujemy mąkę , cukier puder , posiekaną margarynę i proszek do pieczenia . Dobrze zagniatamy ciasto . Gdy będzie już gładkie dzielimy na 3 części , małą , średnią i dużą . Do środkowej dodajemy kakao i dobrze wyrabiamy schładzamy w lodówce, Mały kawałek ciasta wkładamy w folie aluminiową i do zamrażalnika .


Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe z dżemem, ja uwielbiam także z agrestem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aga20

    Nigdy nie robiłam pleśniaka, chyba muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    przepysznie wygląda :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo dobre ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    bardzo lubię,smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super wyszło Ci to ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam pleśniaka super ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !