Sposób przygotowania

Biszkopt : Białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier i ubijamy dalej na sztywno , dodajemy stopniowo po jednym żółtku i delikatnie ubijamy , wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy aby powstała puszysta piana . Wkładamy do piekarnika na 180 C i pieczemy na złoty kolor około 15-20 minut . Studzimy . Masę truskawkowa robimy tak : Truskawki rozdrabniamy mikserem . Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody , gdy zacznie tężeć wlewamy do truskawek i wykładamy na biszkopt.Następnie robimy piankę galaretkową : Galaretkę rozpuszczamy w wodzie przelewamy do miski i ubijamy mikserem na piankę wylewamy na masę truskawkową . Wkładamy do lodówki .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszny deser już nie mogę się doczekać świeżych truskawek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika78

    fajny pomysl na deser w sezonie truskawkowym!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    zjadłoby się z przyjemnością-pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    apetycznie wygląda...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda idealnie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    super:)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    apetyczne ciacho !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo apetyczne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    junox

    ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !