Sposób przygotowania

Z mleka odlać 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotować. W 1/2 szklanki mleka wymieszać mąkę krupczatkę, mąkę ziemniaczaną oraz cukier waniliowy. Miksturę wlać do gotującego się mleka. Wymieszać i zagotować. Budyń można podawać w owocami z kompotu (szczególnie truskawkami), świetnie wtedy smakuje.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    domowy najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię budyń
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię budyń
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pusia

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    czesto tez robię domowy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    najlepszy bo domowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !