Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa wieprzowego np.szynki 600 g
wątróbka drobiowa 250 g
boczek wędzony 200 g
posiekana natki pietruszki 2 łyżki
jajko 2 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
boczek 100 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Kroki postępowania

1
Mięso wieprzowe, wątróbki i boczek w całości trzykrotnie zemleć w maszynce do mięsa.Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na oleju na złoto.Do masy dodać jajka, bułkę tartą,paprykę pokrojoną w kostkę,cebulę,natkę pietruszki,przyprawy.
Krok 1 - Pasztet foto
2
Podłużną formę o wymiarach 26x12 cm. wysmarować tłuszczem,obsypać bułką tartą ,wyłożyć plasterkami boczku,wyłożyć masę mięsną.
Krok 2 - Pasztet foto
3
Piec w temp. 170 stopni przez 70-80 minut. Pasztet pozostawić w formie do ostudzenia, a następnie wstawić do lodówki.
Krok 3 - Pasztet foto
4
Smacznego
Krok 4 - Pasztet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.02.2014 09:29
Na pewno smaczniutki
Stenka 22.03.2013 07:50
mie ma to jak domowy pasztet
agataw1990 10.08.2012 13:31
przepiękny
Andysz 07.05.2012 11:26
fantastyczny;)
max1980 26.04.2012 21:28
wspaniały
Monika78 22.04.2012 08:19
bardzo lubie pasztet- twoj wyglada bardzo apetycznie :)
Katarzyna54 21.04.2012 21:47
fajny
EWI 21.04.2012 21:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak