Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane w warzywach

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 5 szt
pieczarki 25 dag
plastry żółtego sera 3 szt
olej 2 łyżki
bulion 1/2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane w warzywach

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki, cebulę w wiórki, czerwoną paprykę w paski .Na patelni rozgrzewać olej podsmażyć cebulę,dodać pieczarki i paprykę, wszystko dusić pod przykryciem na małym ogniu.Przyprawić do smaku kostką bulionową.
Krok 1 - Parówki zapiekane w warzywach foto
2
W naczyniu do zapiekania ułożyć połowę warzyw następnie parówki
Krok 2 - Parówki zapiekane w warzywach foto
3
i żółty ser na wierz pozostałe warzywa i natka pietruszki
Krok 3 - Parówki zapiekane w warzywach foto
4
Zapiec w piekarniku nagrzanym do temp.180 stopni, przez 15-20 minut.
Krok 4 - Parówki zapiekane w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 02.08.2012 11:51
muszę wypróbować bo wygląda apetycznie
ZEWA 22.05.2012 22:11
ciekawa propozycja podania parówek
Andysz 07.05.2012 11:26
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak