Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka z farszem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 500 g
pieczarki 50 g
marchewka mała 1/2 szt
szczypiorek 1/2 łyżki
ser topiony 50 g
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
cebula biała 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka z farszem

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę naciąć wzdłuż, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki,marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach,cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Do cebuli dodać pieczarki,marchewkę i chwilkę (około 1-2 minuty) podsmażyć.
Krok 1 - Polędwiczka z farszem foto
2
Ciepły farsz połączyć z serkiem topionym i szczypiorkiem,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polędwiczki napełnić farszem,złożyć i spiąć wykałaczkami, obsmażyć na oleju.
Krok 2 - Polędwiczka z farszem foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, podlać wodą i piec 45 minut.
Krok 3 - Polędwiczka z farszem foto
4
Polędwiczki podawać polane sosem.
Krok 4 - Polędwiczka z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 05.05.2013 14:35
szybko mi smacznie .............
Andysz 07.05.2012 11:28
świetnie się prezentuje;)
motylwe 22.04.2012 17:35
wygląda fajnie
misia53 21.04.2012 22:05
bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak