Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brązowy ryż z rosołem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 2,5 litra
porcje rosołowe 4 sztuki
marchew 3 sztuki
pietruszka gotowana 3 sztuki
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 sztuki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ryż brązowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: brązowy ryż z rosołem

Kroki postępowania

1
Do dużego garnka wrzucamy cztery porcje rosołowe , obrane marchewki ,pietruszki ,dwa buliony.Przyprawiamy natką pietruszki oraz solą i pieprzem wg uznania.Gotujemy
Krok 1 - brązowy ryż z rosołem foto
2
W osobnym garnku gotujemy osoloną wodę na ryż,Gdy zacznie wrzeć wrzucamy torebki ryżu.Gotujemy pod przykryciem wg.informacji czasowej na opakowaniu.
Krok 2 - brązowy ryż z rosołem foto
3
podajemy rosół z ryżem na gorąo
Krok 3 - brązowy ryż z rosołem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak