Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
awokado 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
bulion warzywny 1 litr
oliwki zielone 150 g
sos serowy 1 szklanka
makaron penne 200 pełne ziarno
oliwa 2 łyżki
twaróg 300 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem

Sos serowy (gotowy, lub przygotowany ze śmietanki i startego sera)

Makaron gotujemy w bulionie warzywnym z dodatkiem oliwy z oliwek na półtwardo, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia.

Twaróg dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy odsączonego tuńczyka i pieprz, do drugiej obrane i pokrojone w kostkę awokado i sok z cytryny. Każdą część miksujemy blenderem na gładką masę.

Gotowy makaron wypełniamy szprycą masami, układamy na przemian do formy do zapiekania.

Przygotowujemy sos serowy. Zalewamy formę z makaronem, na górę układamy pokrojone w krążki oliwki, zapiekamy ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcela 12.08.2012 12:47
dobrze wygląda
parysek10 21.04.2012 22:32
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak