Sposób przygotowania

Prosty sposób na urozmaicenie i dodanie koloru do tradycyjnych mieloniaków :)
Przepis wystarczy na około 9-10 kotletów.

1. W misce wymieszać mięso mielone ( ok. 60 dag ), podsmażoną na złoto cebulkę ( 1 duża ), rozgnieciony czosnek ( ok. 2 ząbków ), jajko i przyprawy ( pieprz i sól ). Jeśli lubisz dodaj zioła wedle uznania. Jeśli masa wydaje się za rzadka dodaj bułkę tartą albo otręby.
2. Fetę pokrój w około 1 cm kostki.
3. Brokuł podziel na małe różyczki i obgotuj około 2 minut.
4. W dłoni uformuj placuszek z mięsnej masy. Do środka włóż kostkę fety i różyczkę brokuła. Zamknij dłoń, a zarazem i kotleta :) Otocz w bułce tartej i usmaż na oliwie.

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    pyszne mam właśnie brokuły w lodówce
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !