Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z fetą i brokułami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
jajko
cebula
czosnek
feta
brokuł
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z fetą i brokułami

Prosty sposób na urozmaicenie i dodanie koloru do tradycyjnych mieloniaków :)
Przepis wystarczy na około 9-10 kotletów.

1. W misce wymieszać mięso mielone ( ok. 60 dag ), podsmażoną na złoto cebulkę ( 1 duża ), rozgnieciony czosnek ( ok. 2 ząbków ), jajko i przyprawy ( pieprz i sól ). Jeśli lubisz dodaj zioła wedle uznania. Jeśli masa wydaje się za rzadka dodaj bułkę tartą albo otręby.
2. Fetę pokrój w około 1 cm kostki.
3. Brokuł podziel na małe różyczki i obgotuj około 2 minut.
4. W dłoni uformuj placuszek z mięsnej masy. Do środka włóż kostkę fety i różyczkę brokuła. Zamknij dłoń, a zarazem i kotleta :) Otocz w bułce tartej i usmaż na oliwie.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 06.05.2012 10:31
super:)
Hanna5 21.04.2012 19:18
pyszne mam właśnie brokuły w lodówce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak