Sposób przygotowania

Mąkę ryżową (z ryżu brązowego) zmieszałam z zakwasem żytnim własnej domowej produkcji, 1 szklanką maślanki. i odstawiłam na 24 godziny w celu fermentacji. Następnego dnia, dodałam świeżo starty kokos i zmiksowałam w blenderze. Przelałam do miski i dodałam mąkę krupczatkę, 1 szklankę maślanki, sól, siemię lniane dokładnie wymieszałam. Przelałam do formy keksowej wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami pszennymi. Piekłam około 40 minut w 170 stopniach. Chlebek jest bardzo delikatny, polecam.



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    swietnie wyglada.. chetnie bym sprobowala kawalek zwlaszcza, ze chleb ryzowy to dla mnie nowosc :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno będzie mi smakował
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawa jestem jego smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    interesujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    muszę sobie zrobić zakwas ;/
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    muszę sobie zrobić zakwas ;/
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie wypieki
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    lubię taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    lubię taki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny chlebuś
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wspaniały pomysł:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Kolejny ciekawy pomysł znajduję u Ciebie, ja z mąką ryżową jeszcze chleba nie piekłam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zdrowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny chlebuś
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny chlebek
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    nie miałam okazji jeść takiego pysznego,domowego chlebka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !