Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek do chleba

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sos sojowy ciemny 2 łyżki
sok cytrynowy 1/2 sztuki
DODATKOWO:
olej 2-3 łyżki
białe wino 1 szklanka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 łyżeczka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek do chleba

Mięso umyć i osuszyć, cebulę pokroić na cząstki i przy pomocy noża zrobić w mięsie nacięcie w którym umieścić cebulę. Naszpikowane mięso natrzeć sokiem z cytryny oraz przyprawami, przykryć i odstawić na kilka godzin. Na patelni rozgrzać olej i na malutkim płomieniu obsmażyć z dwóch stron mięso kiedy uznamy, że mięsko jest dostatecznie rumiane podlewamy je winem, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. U mnie czas wyparowania płynu z patelni wystarczy dla mięsa, zostawiamy do wystudzenia i kroimy na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirecka12 22.01.2014 22:09
wygląda przepysznie ...
misia53 21.04.2012 22:30
Wolę takie mięsko od sklepowej szynki...
motylwe 21.04.2012 19:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak