Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć, cebulę pokroić na cząstki i przy pomocy noża zrobić w mięsie nacięcie w którym umieścić cebulę. Naszpikowane mięso natrzeć sokiem z cytryny oraz przyprawami, przykryć i odstawić na kilka godzin. Na patelni rozgrzać olej i na malutkim płomieniu obsmażyć z dwóch stron mięso kiedy uznamy, że mięsko jest dostatecznie rumiane podlewamy je winem, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości. U mnie czas wyparowania płynu z patelni wystarczy dla mięsa, zostawiamy do wystudzenia i kroimy na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    smaczne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wolę takie mięsko od sklepowej szynki...
  • 0
    aa68c75c4a77c87f97fb686b2f068676
    Opublikowano

    mirecka12

    wygląda przepysznie ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !